zondag 28 mei 2023

Keizerinnenkroon of toch de Keizerskroon.... mét tekenopzet




Keizerinnenkroon óf toch de Keizerskroon


In het mandalatekenen kennen velen van jullie de opzet (en de uitwerking) van de Keizerskroon, bestaande uit 12 punten, strakke lijnen, waar uiteindelijk alle vrijheid mee genomen kan worden om uit te werken. Een heerlijke vorm, en zoals altijd, je kunt m 100x tekenen, de Keizerskroon zal altijd anders worden qua uitwerking.

ook deze mandala heeft de opzet van de Keizerskroon

en dit kleine (uit)werkvoorbeeld ook:  



Een heel ander verhaal is de Keizerinnenkroon……zelf was ik heel erg onder de indruk van het tekenen hiervan. Deze vorm wordt in 13en gedeeld. Het mag dan ook wel bijzonder genoemd worden dat je werkelijk tot in je wezen het verschil kunt voelen om te werken met een 12-ster óf met een 13-ster. Zó bijzonder om het zelf te ervaren. Daarom als je mee gaat tekenen, misschien dat je eerst de Keizerskroon kunt tekenen (ook al heb je dit verschillende keren gedaan) en daarna de Keizerinnenkroon, om écht het verschil van werken te zien en te voelen.

Er valt zo ontzettend veel meer over de getallen 12 en 13 te vertellen....dat doe ik tijdens mijn cursussen wel........op deze plek geef ik jullie alleen de opzet....en probeer maar te voelen of er verschil is........



Omdat dit toch werkelijk prachtige mandala-vormen zijn, krijgen jullie dit keer 2 opzetten van mij, zowel de Konings- áls de Keizerinnenkroon:




Opzet Keizerskroon:


teken een cirkel op je papier, deel dit in 12en (gebruik gradenboog of tovercirkel) en verbindt alle 12 punten met elkaar.  (wanneer je de opzet lastig vind: zet even bij alle punten een letter A - B -C enz.)
Zet lijnen van A naar B, van A naar C .....enz. Heb je de cirkel rond van de A, dan ga je verder naar de B, van B naar C......enz. zo werk je de hele mandala rond......en dat is de Keizerskroon.

Opzet Keizerinnenkroon



eigenlijk hetzelfde als bovenstaande Keizerskroon, zet een cirkel op papier en deel m in, alleen..........dit is een 13 deling en zal je een gradenboog moeten gebruiken. Deel 360 graden door 13 (en nee het klopt niet helemaal, je zult misschien een beetje water bij de wijn moeten doen).......en zet deze punten op de buitenste lijn. Daarna zet je lijnen neer op dezelfde manier als bij de bovenstaande Keizerskroon......that's it.

Als je de mandala's af en hebt en het leuk vind om ze te plaatsen......zet ze maar onder het artikel bij de teken-je-mee pagina op Facebook, dan maak ik weer een album.....je kunt je mandala's ook mailen.


ik wens jullie allemaal heel veel tekenplezier.......


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.