dinsdag 27 februari 2018

Het wintert......



Hopelijk genieten heel veel mensen van dit heerlijke winterweer. De diepvrieskou, de zonneschijn, én, in ieder geval hier in Twente, schone wegen. Dus wandelen en fietsen is helemaal geen probleem. Mits je jezelf lekker warm inpakt. Oh ja, en er zijn vast en zeker ook mensen die helemaal niets hebben met dit winterweer, maar die kunnen fijn genieten áchter het glas (en ik hoorde van de week, dat je dan zelfs ook bruin kunt worden!).



Hier in de tuin is het een drukte van jewelste. Bij het voederpotje, waar gezellig al de hele winter o.a.  2 boomklevers hun kostje bij elkaar komen scharrelen. Pimpelmezen, koolmezen, merels, roodborstjes, het winterkoninkje, allemaal zie ik hier scharrelen. De één bungelend aan een netje, de ander ontdek ik in de tuin doordat er ineens een heleboel bladeren in de lucht in vliegen.....de merel. Zelfs de fazant komt af en toe om het hoekje kijken. Hij loopt dan heel parmantig door de tuin.......helemaal zijn domein lijkt het.



Och en dan de ontelbare duiven.......die dicht tegen elkaar hier op de schutting zitten, te genieten van de winterzon. En toch ook al een nestje bouwen in overweging nemen. Maar oh, laat ze toch écht toch maar een heel klein poosje wachten......heus niet te lang, het voorjaar komt er écht aan!

En af en toe koekeloert er een mees vanuit een broedhuisje naar binnen, hier aan mijn tekentafel, zo schattig. Leuk, een buurvrouw of buurman, die even gedag komt zeggen. Oh laten we nog maar even genieten van het vriesweer, misschien kunnen de schaatsen nog uit het vet.......want als het weer 'omdraait', dan zal het lente worden. En zullen de vogels nóg uitbundiger door de tuin vliegen......op zoek naar een nieuw thuis voor hun aanstaande kleintjes.

Een fijne dag gewenst....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.